Sounds Better.
Kuka? > Perttu Vänskä

PERTTU VÄNSKÄ

MIES, KYNÄ JA NUOTTIPAPERI


Kynä ja paperi ovat vaihtuneet tietokoneisiin jo aikaa sitten, mutta Perttu ei juurikaan apuvälineitä tarvitse! Hänellä on tapana käyttää aivokapasiteettiaan painamalla mieleensä kokonaisia levyjä tai livekonsertteja ja kirjoittaa niistä partituuri vielä samana iltana. Pettämätön sävelkorva, tietotaito nuotintaa mitä tahansa renessanssikuoroteoksesta raskaaseen ydinräjähdykseen, ja miljoonista osasista koostuvan kappaleen kokonaisuuden hahmottaminen kertakuuntelulla ovat vain harvoja esimerkkejä herran musiikillisista kyvyistä.

 

Niin klassisen, metalli-, fuusio- kuin pop ja rock-musiikinkin kanssa sinunkaupat tehnyt Perttu on ehtinyt vuosien saatossa teoreettisen tietämyksensä lisäksi hankkia varsin korkeatasoisen osaamisen kitaristina, tuottajana ja äänittäjänä. Lisäksi herra kuuluu Euroopan lahjakkaimpiin orkestroijiin ja sovittajiin - erehtymätön kuuloaisti sekä mitä eklektisin ja sivistynein musiikkimaku tekevät tästä oivasta seuramiehestä yhden Suomen halutuimmista musiikintekijöistä.

 

Perttu on viimeisen päälle visionääri ja kylmäpäinen intellektuelli, joka voi muitta mutkitta luoda analogioita Richard Straussin, Napalm Deathin ja Schöpenhauerin filosofian välille, muttei luojan kiitos tee sitä usein. Vastapainoksi Pertun suusta pääsee usein pikimustaa, niin täysin painokelvotonta huumoria, että on välillä vaikeaa uskoa kyseessä olevan sama mies.

 

Perttu työskentelee mielellään yksin, arvostaa kunnianhimoa, rehellisyyttä, omaehtoisuutta ja itäisten filosofioiden mallia ihmiselosta. Kestää ongelmitta suunnattomia määriä stressiä ja haastaa itsensä aina uusiin tavoitteisiin. Miehen harrastuksiin kuuluvat muun muassa työnarkomania, väärien äänien bongailu ja niistä filosofointi, kuntoilu, meditointi, kulttuuri kaikissa muodoissaan sekä elämysmatkat hyvän taiteen, ruoan ja viinin pariin.

UUTISIA