Sounds Better.
Kuka? > Paavo Kurkela

PAAVO KURKELA

TOHTORI KURKELA, OLETAN?

 

Tietotekniikkaa, pyrotekniikkaa, audiotekniikkaa, diesel-moottoritekniikkaa... lista on loputon. Nelivuotiaana ensimmäisen mojovan sähköiskun lampunkannasta sormilleen ottanut Paavo innostuu kaikesta mahdollisesta, mihin liittyy sähköä tai liikkuvia osia. Teknisiä piirustuksia viihdykkeenä lukevan Paavon tekninen perversio ulottuu ennen kaikkea audiotekniikan puolelle. Harva se yö 5 by 5:n huoltohuoneessa (Kurkelan klinikalla, kuten me sen tunnemme) käryää kolvi ja välkkyy valo, kun tämä armoitettu propellihattu rakentaa tai korjaa jotain audioteknistä Kuolontähteä.

 

Paavon käkkärätukkaisen pään sisältä löytyy valtava määrä tietoa äänilaitteiden toiminnasta, lähtien kaapelointien suunnittelusta, edeten erilaisten kompressoreiden ja etuasteiden sielunelämän ymmärtämiseen, päätyen lopulta suurten studiokonsoleiden sisuskalujen rakenteisiin ja niiden kunnossapitoon. Myös akustiikka on Paavolle hengenasia - kaiuttimien ja huoneiden ominaisuuksien mittaaminen, niiden optimointi sekä järjestelmäprosessoreiden mystisten parametrien hyödyntäminen sointivasteen suoristamiseksi on arkipäivää.

 

Tri Kurkela on myös tunnettu luottomiehenä livemusiikin parissa. Parinkymmenen vuoden kiertäminen ykkösrivin artistien kanssa on kasvattanut Paavosta keikkamaailman moniosaajan, joka ei jää neuvottomaksi minkään tilanteen edessä. Oli kyse sitten sali- tai monitorimiksaamisesta, laitteiston pelastamiselta raivohullulta yleisöltä tai bändin psyykkaamisesta huonona päivänä, Paavo hoitaa tilanteen suvereenisti. "Kenkää ja teippiä" -metodilla mies on pelastanut enemmän keikkoja kuin Pelastusarmeija köyhiä.

 

Väsymätön puurtaja, joka on useassa tapauksessa dynaamisen ryhmämme primus motor. Vannoo pyhästi analogiäänitekniikan nimeen ja on näennäisestä vasemmistolaisuudestaan ja hippihenkisyydestään huolimatta äärimmäisen tarkka kaveri, joka vaatii itseltään ja muilta, että asiat hoidetaan jämptisti ja oikein. Sanoo suoraan mielipiteensä ja varmistaa, että tulee ymmärretyksi.

 

Rakastaa hyvää ruokaa, juomaa ja tykkää kokata. Harvoina vapaa-ajan hetkinään Paavo ajaa maastopyörällä tai Scalextric -sähköautoradalla, ja tietenkin pelivälineet ovat tohtorin itsensä modifikoimia ja säätämiä viimeistä piirtoa myöden.

UUTISIA