Sounds Better.
Kuka? > Matias Kupiainen

MATIAS KUPIAINEN

HAUDASSA LEVÄTÄÄN, NYT TEHDÄÄN TÖITÄ!


Matiaksesta liikkuu niin monta tarinaa, että niiden perusteella kaverin luulisi olevan vanha kuin Metusalem. Todellisuudessa herra on kuitenkin ihan tavallinen kuolevainen, 80-luvulla syntynyt huikean ehtiväinen yksilö, joka on rokkari-imagostaan huolimatta tehnyt uraa myös klassisen, metalli- ja viihdemusiikin parissa.


Nykyisin Matias tunnetaan ehkä kyvystään mahduttaa käsittämättömän iso määrä ääniä käsittämättömän lyhyelle aikavälille sähkökitaralla, mutta tämän lisäksi mies on myös erinomaisen taitava tuottaja, äänittäjä, miksaaja ja masteroija. Tinkimätön työmoraali ja uskomattoman kovat laatustandardit johtavat Matiaksen kerta toisensa jälkeen tekemään valtavia tuntimääriä töitä, jotta jälki on aina puhdasta A-luokkaa. Miehelle on myös kunnia-asia toimittaa tilattu työ deadlineen mennessä - vaikka henki menisi.

 

Vastapainoksi Matias tunnetaan kyvystään rentoutua samalla intensiteetillä millä tekee töitäkin, hersyvästä huumoristaan ja nöyrästä jalat maassa -asenteestaan. Unohtaa ei sovi myöskään, että mies tunnetaan tämän pallonpuoliskon ehkä kovimpana varusteurheilijana - Matiaksen mielestä on täysin perusteltua varustautua 2 setin iskelmäkeikalle täysstäkillä, kolmella eri etuasteella, 4 unitin efektiräkillä, kolmella eri kitaralla, langattomalla, kannettavalla tietokoneella ja monialuekompressorilla, jotta Liljankukka ja Charlie Brown kuulostaisivat riittävän orgaanisilta. Harva se päivä kaveri myös ilmoittaa löytäneensä jonkin vintagevahvistimen tai käsityönä jossain Euraasian vuoristossa tehdyn audiolaitteen, joka on aivan pakko saada nyt - siis niin kuin heti.

 

Muun muassa Stratovariuksen, Apocalyptican, Turisaksen, Jari Sillanpään, Dingon ja Cliftersin kanssa työskennellyt Matias on aina suunnittelemassa jotain uutta, usein aisaparinaan tunnetun Pertun kanssa. Kannattaa varoa.

UUTISIA